Echografie

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven en is dus totaal ongevaarlijk. Het is een uitstekend en zeer betrouwbaar, niet invasief en snel onderzoeksinstrument in de handen van de ervaren uroloog en laat vaak een zekerheidsdiagnose toe binnen enkele minuten op de raadpleging zelf. Hiervoor maken we in onze dienst gebruik van de nieuwste hoog-performante toestellen van Hitachi.

 

 

Echografie van de nieren

Door middel van ultrasone golven wordt een tweedimensionaal beeld verkregen van de nieren. Hiermee kan informatie worden bekomen over : aanwezigheid van stenen in de nier, afwijkingen thv nierweefsel, uitzetting (stuwing) van de nier.

 


Echografie van de blaas

Door middel van ultrasone golven wordt een tweedimensionaal beeld verkregen van de blaas. Hiermee wordt informatie bekomen over : dikte van de blaaswand, poliepen in de blaas, blaasstenen, resterend urinevolume in de blaas na plassen (residu of PVR).

 


Echografie van de prostaat

Door middel van ultrasone golven wordt langs de aars een tweedimensionaal beeld verkregen van de prostaat (inwendige echografie). Hiermee kan informatie bekomen worden over : volume van de prostaat, uitpuiling in de blaasbodem, verkalkingen in de prostaat, afwijkingen van prostaatweefsel en bloedvoorziening van de prostaat.

 


Echografie van het scrotum

Door middel van ultrasone golven wordt een tweedimensionaal beeld verkregen van de balzak/teelballen. Hiermee kan informatie bekomen worden over weefsel van de teelballen, verkalkingen ter hoogte van teelbal, bijbal, cysten van de bijbal, vocht rond de teelbal, doorbloeding van de teelbal en spataders.